Energiezuinig, ecologisch en gezond bouwen

ENERGIEZUINIG

Doordat het hout een uitstekende isolator is en door de extra isolatie die we voorzien aan de buitenzijde voldoen onze woningen ruimschoots aan de strenge energienormen. De norm van "Lage-energiewoningen" en "BEN-woningen" (bijna energie neutraal) zijn perfect haalbaar met onze bouwmethode.


ECOLOGISCH

Wij gebruiken uitsluitend Rood Noors grenen uit verantwoord beheerde bossen. Dit betekent dat voor elke gerooide boom er een nieuwe wordt aangeplant. Dit kwaliteitshout uit landen zoals Finland, Noorwegen en Zweden bevat een uiterst dichte nervenstructuur waardoor het hout veel steviger en sterker is dan gewoon grenenhout. De massadichtheid ligt dubbel zo hoog in vergelijking met gewone den. De bomen worden voor een optimale kwaliteit enkel gekapt in de winter wanneer de sapstromen tot rust komen.


GEZOND

Het gezonde en aangename woonklimaat vormt één van de belangrijkste troeven van massieve hout. De houten binnenstructuur verzekert een aangenaam gevoel en een gezellige, rustgevende uitstraling. Ideaal om na een stressvolle dag thuis te komen van het werk en heerlijk te ontspannen. De houten balken ogen niet alleen mooi, ze garanderen ook een gezond woonomgeving.

Omdat massieve houtbouw uit zichzelf sterk vochtregulerend werkt, is deze stofarme bouwmethode extra aangewezen voor mensen die lijden aan allergieën, astma, reuma en artrose.

 

 

Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie